متاسفانه با توجه به وجود تحریمها و عدم دسترسی کشورمان به بسیاری از پایگاههای داده، یکی از مشکلات عمدهی دانشجویان، به خصوص در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا، عدم دسترسی به متن کامل مقالات علمی است همانطور که میدانید با جستجو در گوگل، غالبا میتوان به چکیدهی مقالات دست یافت. به منظور دستیابی به متن کامل (full text) یک مقاله، بدون استفاده از هر گونه فیلترشکن، از یکی از روشهای زیر میتوان استفاده کرد:
روش اول: یکی از ساده ترین راههای جستجوی مقالات خارجی جستجو از طریق سایت google scholar است. ابتدا google را باز کنید.
در منو های بالا سمت چپ سایت منوی more را باز کرده و scholar را انتخاب کنید.
زمانی که سایت گوگل اسکولار باز شد بر روی قسمت advance scholar search کلیک کنید تا تنظیمات دلخواهتان را انجام دهید.
یکی از تنظیمات where my words occur است که بهتر است گزینه in the title of article را انتخاب کنید تا کلمات کلیدی را در عناوین مقالات جستجو کند. تعداد جستجو در هر صفحه و تاریخ مقاله را هم میتوانید تنظیم کنید.
ابتدای بعضی از نتایجی که نمایش داده میشود pdf نوشته شده که لینک مستقیم مقاله است.
قابلیت خوب این نحوه جستجو در این است که موضوع شما را در تمام مجلات علمی آنلاین دنیا جستجو میکند و محدود به یک سایت خاص نخواهد بود.
http://scholar.google.com
روش دوم: در سایتهای citeseerx.ist.psu.edu و scirus.com جستجو کنید. این سایت ها و سایت های مشابه ، بطور خیرخواهانه متن کامل مقالات را آرشیو و Index میکنند و paper ها در آنها به رایگان قابل دانلود است.
روش سوم: مراجعه به سایت www.paperdl.com حتما فایل "راهنما" موجود در این سایت رو دانلود کنید و به دقت مطالعه کنید.(فایل "راهنما" در 4shared با نام PaperDL Auto Service Tutorial V2.40 موجود است)
روش چهارم: در این روش میتوان با عضویت در پایگاه “سرویس دریافت خودکار مقاله” همانطور که در شکل مشخص شده، پس از ورود به پایگاه، با قرار دادن لینک (آدرس صفحه ای که چکیده ی مقاله در آن قرار گرفته است) مقاله در کادر مورد نظر، اقدام به بارگیری مقاله نمایید.
یکی از محدودیتهای این روش این است که در صورت اتصال با اکانت دانشگاهی، در هر ۸ ساعت میتوان سه مقاله را بارگیری کرد و در صورت اتصال با اکانت غیردانشگاهی در هر ۳۰ ساعت تنها دو مقاله قابل بارگیری خواهد بود.
روش پنجم: در این روش همانطور که در شکل نشان داده شده، میتوان با عضویت در پایگاه “امانت و سفارش منابع الکترونیکی (اسما)” با استفاده از ایمیل دانشگاهی و همانطور که در قسمت راهنمای دریافت مقاله توضیح داده شده است؛ مقالهی مورد نظر را بارگیری نمود.
روش ششم: در این روش در گوگل عبارت “یوزر و پسورد دانشگاه …” را جستجو کرده که به جای نقطه چین هر دانشگاهی (آکسفورد، ویسکانسین، مدیسون، هاروارد و …) را میتوان جایگزین کرد. در واقع در این روش با استفاده از یوزر و پسوردهایی که پیدا میکنید به نام کاربر همان دانشگاه وارد سایت آن شده و در نتیجه میتوانید مقالات مورد نظر را بارگیری نمایید. اما محدودیت عمدهای که این روش دارد این است که بسیاری از یوزر و پسوردها به دلیل شناسایی، بعد از مدتی منقضی میشوند و زمانی که شما برای امتحان کردن یوزر و پسوردها در اینترنت سپری میکنید زیاد و روشی زمانبر است. البته در صورت ورود به سایت دانشگاهها از سایر خدمات آن هم میتوانید استفاده نمایید.
ناگفته نماند که اگر قصد دانلود مقاله از سایت مشخصی همچون “sciencedirect” را دارید، میتوانید مستقیما با جستجوی عبارت “یوزر و پسورد ساینس دایرکت” یا هر سایت دیگری با استفاده از یوزر و پسورد همان سایت، وارد شده و اقدام به دریافت مقاله نمایید. هر چند که این روش هم مانند جستجوی یوزر و پسورد دانشگاهها به دلیل منقضی شدن بسیاری از پسوردها، ممکن است زمانبر باشد.
روش هفتم: این روش که به نظر ما یکی از بهترین روش های دریافت مقاله است؛ به این صورت میباشد:
عموما هر مقاله ای برای شناسایی در گوگل یک “کد شناسایی” یا یک “DOI” دارد که این کد کمک میکند که بتوان مقاله را به طور کامل دریافت کرد. بدین منظور ابتدا پس از بازکردن صفحهی چکیدهی مقاله، باید به دنبال این کد بگردیم. در برخی از سایتها در قسمت زیرین عنوان مستقیما عبارت “DOI code” نوشته شده که در مقابل این عبارت، یک کد ثبت شده است. مثلا به این مقاله توجه کنید:
در قسمت زیرین عنوان، این کد نشان داده شده است. اما در برخی از پایگاههای داده، پیدا کردن این کد کمی دقت میخواهد. مثلا در سایت “science direct” نحوهی نمایش این کد متفاوت است. در واقع همانطور که در شکل میبینید کد شناسایی مقاله، بخشی از لینکی است که در قسمت زیرین عنوان نمایش داده شده است:
در واقع کد شناسایی همان قسمت مشخص شده در قسمت فوق است که به صورت زیرخط دار مشخص شده است (عبارتی که بعد از علامت “/” قرار میگیرد). حال که مهمترین مرحله سپری شد؛ وارد سایت زیر شده و کد شناسایی مقاله و یا عنوان کامل مقاله را در قسمت مشخص شده وارد میکنیم:
http://libgen.org/scimag/
نهایتا بر روی عبارت “search” کلیک کرده و مقالهی مورد نظر پیدا میشود. در صفحه بعد همانطور که در شکل نشان داده شده بر روی عبارت “mirror” و یا کد DOI کلیک کرده و مقالهی مورد نظر را بارگیری میکنیم.
البته روشهای دیگری هم برای دریافت مقالات وجود دارد. اما روشهای نامبرده بهترین و کوتاهترین روشهایی بوده که شخصا از طریق آنها اقدام به بارگیری مقالات کردهایم. دوستان عزیز میتوانند در صورت نامفهوم بودن و ایجاد هر گونه پرسش پیرامون این مطلب در قسمت نظرات سوالات و یا نام مقاله و ایمیل خود را جهت کمک در دانلود مقاله مذکور قرار دهند.